top of page

DAMAČICA

Poimenovali smo se po piškotih (od originala jih ločita dve črki). Prvi nastop je bil na ljubljanski troli št. 20 (takrat, 1998, še duo), kjer smo zaslužili prvih 100 sit, ki nam jih je prispeval neznanec za zaigrano glasbeno željo.

Žanr: Pop, Rock, Narodnozabavna, Blues, Swing, Country,  Yugo, Cabare, Jazz :), itd..

 

Častni člani:

Peđo - akustična kitara, harmonika, klaviature, ustna harmonika, vokal
Cvek - bas kitara, akustična kitara, vokal

Mišel - el. kitara, akustična kitara, vokal
Mawrč - bobniRojstni kraj: Tmin

 

Vplivi: Piškoti 

 

Najljubša jed: Ujdek al pa kišn damač guolaž (če berejo organizatorji);  

Zelenjavna prikuha in prepečenec (če berejo naše žene).. 

 Najljubša pijača: Dobro pivo in bzouc (za Mawrča)Najljubša glasba: Celoten repertoarNajvečji dosežki: Poleg mednarodnih nominacij, nagrad in pohval si skupina  šteje v izjemno veliko čast najti voljo in moč, da po končanem koncertu najde pot domov (z redko izjemo kave Pr' Snopčetu).. :)Pomembno opozorilo (ministrstvo opozarja!): Kjer igra skupina Damačica, je zagotovljen dober žur, zato je možen pojav spremembe duševnega stanja (na boljše) vsem prisotnim. Suhoparneže in zafrustrirance pustite doma, mi se imamo fino! :) 

Tehnikalije:  Skupina s seboj prinese vse potrebne instrumente in ozvočenje. Na odru potrebujemo prostora za 4 osebe z ozvočenjem in več električnih priključkov. Prosili bi tudi za mizo (hrana in pijača) za nas 4 zelo vesele ljudi - posedite nas lahko zraven najbolj zabavnih gostov/svatov, kot na primer poleg babice (v daljnem sorodstvu) iz Žužemberka, ali strica (ki ga rad popije) iz Vipave.., z nami bodo veseli in tudi kakšno zapeli... :)

bottom of page